Na hlavný obsah

Letisko Heathrow vyzvalo vládu, aby otvorila hranice pre zaočkovaných z EÚ aj USA

Upozorňuje, že Británia stráca v oblasti príjmov z cestovného ruchu.

Letisko Heathrow vyzvalo vládu, aby otvorila hranice pre zaočkovaných z EÚ aj USA
Letisko Heathrow Foto: TASR/AP

Spoločnosť prevádzkujúca londýnske medzinárodné letisko Heathrow vyzvala vládu Spojeného kráľovstva, aby v období do konca júla opäť otvorila hranice krajiny pre plne zaočkovaných cestujúcich z USA a Európskej únie. Informovala o tom stanica Sky News.

Spoločnosť Heathrow uviedla, že účinnému opätovnému otvoreniu vzdušnému priestoru bránia požiadavky súvisiace s finančne náročnými testami na koronavírus.

V oblasti medzinárodného obchodu Británia podľa letiska z dôvodu pomalého uvoľňovania obmedzení zaostáva za členskými krajinami EÚ .

„Británia stráca v oblasti príjmov z cestovného ruchu a obchodu s kľúčovými hospodárskymi partnermi, ako sú EÚ a USA, pretože (vládni) ministri aj naďalej obmedzujú cestovanie pre plne zaočkovaných pasažierov zo zahraničia,“ uviedlo Heathrow vo vyhlásení.

Kríza vyvolaná pandémiou koronavírusu podľa vedenia letiska spôsobila škody vo výške takmer tri miliardy libier (viac ako 3,5 miliardy eur).

Letisko priblížilo, že obchodné linky medzi EÚ a USA boli obnovené na úroveň takmer 50 % v porovnaní s ich úrovňou pred pandémiou. Spojené kráľovstvo však v tomto ukazovateli zaostáva.

Za prvých šesť mesiacov tohto roka Heathrow obslúžilo necelé štyri milióny ľudí. V období pred pandémiou takýto počet cestujúcich pripadal na 18 dní prevádzky letiska, píše Sky News.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet