Na hlavný obsah

Líder TdF Pogačar triumfoval v stredajšej kráľovskej etape

Najlepšie zvládol horský profil.

Líder TdF Pogačar triumfoval v stredajšej kráľovskej etape
Archívna snímka. Slovinský cyklista Tadej Pogačar víťazom 17. etapy na Tour de France 2021. Foto: SITA/AP

Slovinec Tadej Pogačar triumfoval v stredajšej (14. 7.) 17. etape cyklistických pretekov Tour de France. V závere stúpania na Col du Portet uspel v krátkom špurte pred Dánom Jonasom Vingegaardom a Ekvádorčanom Richardom Carapazom. Prvenstvom v kráľovskej etape si upevnil pozíciu lídra celkového poradia.

Viacerí pretekári, vrátane priebežného lídra Pogačara, hovorili o 17. etape ako o najťažšej v tohtoročnom programe Tour de France. Úvodné dve tretiny (približne 120 km) pretekov sa síce odohrávali prevažne na rovine, resp. v mierne zvlnenom teréne, no zostávajúcich 60 km poriadne preverilo cyklistov.

Predovšetkým záverečné stúpanie na Col du Portet, ktorý má na 16 kilometroch priemerný sklon 8,7 %. Trať lemovali francúzski priaznivci oslavujúci 232. výročia dobytia Bastilly.

„Dnes výborne pracoval celý náš tím. Moji kolegovia museli kontrolovať priebeh etapy. Pred dnešnou etapou sme váhali, či sa pokúsime o víťazstvo alebo budeme kontrolovať žltý dres. V závere som pracoval iba ja s Jonasom a napokon som rád, že som si postrážil víťazstvo. Je skvelé mať žltý dres, fantastický pocit,“ povedal Pogačar.

Vo štvrtok (15. 7.) je na programe posledná horská etapa Pau – Luz-Ardiden s dĺžkou 129 km.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport