Na hlavný obsah

Maďarsko začne očkovať občanov prihraničných regiónov susedných krajín

Týka sa to aj Slovákov.

Maďarsko začne očkovať občanov prihraničných regiónov susedných krajín
Na snímke zdravotná sestra naťahuje z ampulky do injekčnej striekačky vakcínu proti ochoreniu COVID-19. Foto: TASR/AP

Maďarsko od piatka (2. 7.) otvára možnosť zaočkovať sa proti ochoreniu COVID-19 občanom prihraničných regiónov susedných krajín. Informoval o tom vo štvrtok (1. 7.) spravodajský server ripost.hu.

Maďarská vláda už pred týždňom avizovala, že v záujme ochrany Maďarov žijúcich v zahraničí rozšíri možnosti očkovania pre občanov krajín, ktorí žijú v regiónoch hraničiacich s Maďarskom, a to nezávisle na tom, či ide o držiteľov maďarského občianstva, alebo o občanov iných krajín.

Ponuka platí pre prihraničné samosprávne celky. Obyvatelia týchto regiónov budú mať stanovené, ktorými hraničnými priechodmi môžu vstúpiť na územie Maďarska, a tiež to, v ktorých očkovacích centrách im vakcínu podajú. Registrácia bude na mieste očkovania, druh vakcíny sa zvoliť nedá.

Zaočkovať sa v Maďarsku môžu aj Slováci

Zo slovenských regiónov sa budú môcť v Maďarsku zaočkovať obyvatelia Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho, Banskobystrického a Košického samosprávneho kraja.

Server zdôraznil, že tí, ktorí sa chcú dať zaočkovať, si so sebou musia priniesť pas, osobné doklady a doklady potvrdzujúce miesto bydliska.

V Maďarsku je zaočkovaných vyše 5,49 milióna ľudí, z nich vyše 4,95 milióna dostalo už obe dávky vakcíny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet