Na hlavný obsah

Mikulec je pripravený odpovedať na otázky, ktoré má Sme rodina

Hnutie chce v súvislosti s ministrom zvolať koaličnú radu.

Mikulec je pripravený odpovedať na otázky, ktoré má Sme rodina
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) je pripravený zodpovedať hnutiu Sme rodina všetky otázky týkajúce sa súčasnej situácie, ak bude záujem o konštruktívnu debatu. Agentúre TASR poskytla jeho stanovisko Gabriela Tuchyňová z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) v nedeľu informoval, že predseda Národnej rady SR a Sme rodina Boris Kollár požiadal partnerov o zvolanie mimoriadnej koaličnej rady.

Riešiť chcú otázku zotrvania Mikulca a policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkciách. Majú vážne výhrady. Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský si myslí, že Kovařík aj Mikulec by mali odstúpiť.  

Mikulec by mal opäť čeliť odvolávaniu na návrh opozičného Smeru-SD na mimoriadnej schôdzi, ktorá bude v pondelok (26. 7.).

Poslanci OĽANO vnímajú opozičný pokus o odvolanie ministra vnútra ako nenávistné ťaženie. „Opätovný pokus o odvolanie Romana Mikulca vnímame len ako prejav enormného strachu ľudí, ktorí sa veľmi boja politickej a trestnoprávnej zodpovednosti. Poslanci dnes dali jasne najavo, čo si myslia o tejto zúfalej snahe,“ vyjadril sa predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko