Na hlavný obsah

Mikulec odmieta prijatie úplatku, konanie Zuriana považuje za účelové

Nahrávku podľa neho získal nezákonne.

Mikulec odmieta prijatie úplatku, konanie Zuriana považuje za účelové
Minister vnútra SR Roman Mikulec. Foto: SITA

„Je absolútnym výmyslom, že som zobral úplatok od (bývalého šéfa finančnej správy) Františka Imreczeho. Je to snaha o diskreditáciu mojej osoby.“ Uviedol to vo štvrtok (15. 7.) minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO), ktorý reagoval na skoršie tvrdenia šéfa opozičného Smeru-SD Roberta Fica a informácie, ktoré vyplývajú zo zverejnenej nahrávky.

Fico vo štvrtok vyzval premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby Mikulca odvolal z funkcie. Hovoril o korupčnom správaní sa súčasného šéfa rezortu vnútra.

Mikulec povedal, že konanie Zuriana považuje za účelové. Vyhlásil, že medializovanú nahrávku získal nezákonným spôsobom. Narážal na to, že na nahrávke je počuť Imreczeho, ako sa pýta, či ich rozhovor nie je nahrávaný. „Nesúhlasil s tým, aby sa rozhovor nahrával,“ skonštatoval.

Pozrite si reportáž RTVS od Petra Žatka:

Minister podotkol, že obaja aktéri na nahrávke sa stretli v januári, teda v čase, keď Zurian aj nasledujúcich niekoľko mesiacov šéfoval NAKA. „Mohol trvať na tom, aby vyšetrovatelia v tejto veci postupovali. Dnes hovorí, že nekonali,“ povedal.

Zamyslel sa nad tým, prečo si Zurian nechal informácie pre seba, ak vedel, že niekto zobral úplatok. Podľa neho mal postupovať zákonne, založiť vyšetrovací spis a informovať vyšetrovateľa. „Zjavne to ale urobil účelovo,“ dodal s tým, že sa snažil o získanie kompromitujúceho materiálu.

Mikulec verí, že orgány činné v trestnom konaní budú postupovať zákonne, a vypočujú všetkých, ktorí boli zainteresovaní vrátane neho. Tvrdí, že nemá dôvod im nedôverovať. Zvažovať bude aj ďalšie právne kroky, a to „nielen voči Ficovi“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko