Na hlavný obsah

Mikulec odmieta prijatie úplatku, medializovaná nahrávka je podľa neho účelová

Dúfa, že vypočujú všetkých vrátane jeho.

Mikulec odmieta prijatie úplatku, medializovaná nahrávka je podľa neho účelová
Na snímke minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) odmieta, že by zobral počas svojho pôsobenia vo vojenskej tajnej službe úplatok. V stredu (14. 7.) tak reagoval na informácie portálu Plus 7 dní o nahrávke, v ktorej má o údajnom úplatku vo výške približne 100 000 eur hovoriť bývalý šéf finančnej správy František Imrecze s exšéfom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislavom Zurianom.

„Absolútne odmietam, nikdy v živote som s pánom Imreczem o žiadnych úplatkoch nehovoril ani som žiadne úplatky od neho nezobral,“ vyhlásil Mikulec. Tvrdí, že sa s ním stretol iba ako riaditeľ Vojenskej spravodajskej služby pri nákupe softvéru.

Zurian pre spomenutý zdroj povedal, že odsúdený bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech mu hovoril, že Mikulec údajne zobral niekoľko tisíc eur „za nejaký IT systém, ešte keď pôsobil vo Vojenskom spravodajstve“. Mal mu to povedať práve Imrecze.

Nahrávka je podľa Mikulca účelová. „Z nej nevyplýva, že by som sa mal zúčastniť nejakého nelegálneho konania,“ poznamenal.

Dodal, že Zurian mal odstúpiť predmetné informácie vyšetrovateľom a verí, že orgány činné v trestnom konaní vypočujú všetkých zainteresovaných vrátane jeho, „aby sa ukázala pravda“.

Policajný prezident Peter Kovařík uviedol, že k pravosti medializovanej nahrávky sa polícia nevie vyjadriť, lebo ňou nedisponuje. „Vyšetrovateľ pracuje výlučne s faktami a na ich základe rozhoduje aj o ďalších krokoch. NAKA operatívne preverila predmetné informácie niekoľkokrát,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Dodal, že prvýkrát sa tak stalo vo februári 2021, keď po previerke nepotvrdili medializované informácie a po poslednej medializácii a ďalšom preverení prišiel rovnaký výsledok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko