Na hlavný obsah

Mimoriadny snem strany Za ľudí nebude

Rozhodli o tom členovia predsedníctva.

Mimoriadny snem strany Za ľudí nebude
Zľava ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR/koláž RTVS

Predsedníctvo strany Za ľudí na stredajšom (28. 7.) stretnutí rozhodlo, že nezvolá mimoriadny snem. Informovala o tom predsedníčka strany a ministerka investícií Veronika Remišová.

Dodala, že členovia predsedníctva týmto považujú túto otázku za vyriešenú a zároveň vyzvali skupinu okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, aby dodržiavala pravidlá fungovania strany a sústredila sa na svoju prácu.

„Je dobré, že túto diskusiu máme za sebou a môžeme stranu postaviť na nohy a venovať sa úlohám z nášho volebného programu a programového vyhlásenia vlády,“ povedala Remišová.

Kolíková informovala, že pred samotným hlasovaním predložili na predsedníctve návrh od poslanca a primátora Nitry Mareka Hattasa (Za ľudí), ktorý obsahoval všetky náležitosti týkajúce sa zvolania mimoriadneho snemu.

Podľa ministerky spravodlivosti bola Remišová presvedčená, že daný návrh je v rozpore so stanovami strany a nedala o ňom ani hlasovať.

Kolíková upresnila, že pri hlasovaní o zvolaní mimoriadneho snemu bolo 11 členov proti a 10 členov za, pričom predsedníčka Remišová sa hlasovania zdržala.

Kolíková neprezradila, či výsledok hlasovania povedie k odchodu jej skupiny zo strany.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko