Na hlavný obsah

Minister Gröhling vyzval dospelých i deti k očkovaniu

Buď to, alebo covid, zdôraznil minister.

Minister Gröhling vyzval dospelých i deti k očkovaniu
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SAS) počas očkovania proti ochoreniu COVID-19. Foto: TASR

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) v utorok (20. 7.) vyzval občanov Slovenska, dospelých aj deti, aby sa nechali zaočkovať vakcínou proti koronavírusu. Urobil tak pre vysokú infekčnosť variantu delta.

„Delta variant sa ukazuje byť taký infekčný, že do konca decembra bude mať za sebou každý človek buď covid alebo očkovanie,“ informoval na sociálnej sieti.

Podľa šéfa rezortu školstva sa každý nezaočkovaný skôr či neskôr covidom infikuje. Upozorňuje, že aj keď človek covid prekoná, nemusí mať ľahký priebeh ochorenia a môžu mu ostať trvalé následky.

„Ak ste rodič a neprikláňate sa k očkovaniu dieťaťa, zaočkujte sa aspoň vy, aby vaše deti mohli chodiť do školy,“ uviedol Gröhling.

Minister zároveň vyjadril podporu opatreniam, ktoré motivujú ľudí k očkovaniu. „Každý z nás, či mladý, či starý, by mal zvážiť, či si od septembra vyberie covid alebo očkovanie,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko