Na hlavný obsah

Minister vnútra Mikulec bude opätovne čeliť odvolávaniu z funkcie

Predseda parlamentu Boris Kollár už zvolal mimoriadnu schôdzu.

Minister vnútra Mikulec bude opätovne čeliť odvolávaniu z funkcie
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec. Foto: TASR

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) bude čeliť odvolávaniu z funkcie v Národnej rade (NR) SR. Opozičný Smer-SD v piatok (23. 7.) dopoludnia podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze.

Mimoriadnu schôdzu, na ktorej sa opozícia pokúsi odvolať Mikulca z funkcie, zvolal predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) ihneď po skončení aktuálnej mimoriadnej schôdze. Tá by sa mala pravdepodobne skončiť v sobotu (24. 7.).

Ako sa jeho strana k hlasovaní postaví, nepovedal. „Budeme sa o tom baviť aj v kontexte diania na protestoch. Rozhodneme sa a budeme informovať verejnosť,“ uviedol Kollár.

Opozičný Smer-SD pri odvolávaní Mikulca okrem iného kritizuje aktuálne rozhodnutie pozastaviť činnosť vyšetrovateľke Diane Santusovej, vedúcej tímu Úradu inšpekčnej služby (ÚIS), ktorý vyšetruje podozrenia zo zneužívania právomocí príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

Mikulcovi naďalej opozícia vyčíta aj situáciu v bezpečnostných zložkách a podozrenia z manipulovania vyšetrovaní. Peter Pellegrini (nezaradený) v piatok dodal, že Mikulec je zodpovedný za situáciu v polícii. Tá podľa jeho slov už nie je schopná zvládnuť ani malý protest nespokojných občanov pred NR SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko