Na hlavný obsah

Ministerstvo investícií má nového tajomníka, vláda na post schválila Jána Hargaša

Z postu odvolali Mareka Antala.

Ministerstvo investícií má nového tajomníka, vláda na post schválila Jána Hargaša
Štátny tajomník ministerstva investícií Ján Hargaš. Foto: TASR

Vláda na svojom stredajšom (14. 7.) rokovaní schválila vymenovania Jána Hargaša na post štátneho tajomníka ministerstva investícií. Ten predtým pôsobil v Slovensko.Digital.

Kabinet zároveň schválil odvolanie predchádzajúceho tajomníka Mareka Antala, s ktorým mala vicepremiérka a ministerka investícií viaceré nezhody.

Dôvodom odvolania je podľa rezortu Remišovej dlhodobá nespokojnosť s Antalovou prácou v štátnej firme. Poslednou kvapkou bol podľa ministerstva projekt mobilné ID, ktorý nebol dobre pripravený a kritizovala ho aj samotná IT komunita.

Ten však uviedol, že odchod zvažoval sám už v marci. Vyjadril nespokojnosť s vedením rezortu, ako aj Remišovej nekompetentnosť v oblasti IT.

„Bol mojím poradcom, spoluzakladal Slovensko.Digital, čo považujem za mimoriadne dôležité hlavne pre participatívny dialóg aj s odbornou komunitou,” uviedla ministerka na margo Hargaša s tým, že má dlhoročné skúsenosti v oblasti IT a informatizácie.

„Veľa vecí, ktoré sa podarili na mojom ministerstve, sa podarili aj vďaka nemu,“ uzavrela Remišová.

Hlavnou víziou v oblasti IT sú pre Hargaša a Remišovú tri piliere, a to realizácia reforiem v pláne obnovy, zavedenie kvalitných služieb štátu pri riešení životných situácii občana a priniesť viac transparentnosti a dialógu v oblasti informatizácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko