Na hlavný obsah

Ministerstvo kultúry rozdelí kultúrnym inštitúciám takmer 15 miliónov eur

Jeden projekt dostane dotáciu maximálne 200 000 eur.

Ministerstvo kultúry rozdelí kultúrnym inštitúciám takmer 15 miliónov eur
Na snímke ministerka kultúry SR Natália Milanová. Foto: TASR

Ministerstvo kultúry SR pripravuje vyhlásenie novej dotačnej výzvy „Podpora udržateľnosti a odolnosti kultúrnych inštitúcií v súvislosti s pandémiou COVID-19“. Prostredníctvom nej vyplatí 14 850 600 eur. Uviedla to v piatok (16. 7.) šéfka rezortu Natália Milanová (OĽANO).

“Ministerstvo pomôže kultúrnym inštitúciám pripraviť sa na možné situácie podobné pandémii do budúcna, aby mohli okrem iného zabezpečiť vhodné technologické a hygienické podmienky pre návštevníkov, online predstavenia, interakciu s návštevníkmi a udržanie si ich priazne do budúcnosti,“ objasnila Milanová.

„Dotácia v maximálnej výške 200 000 eur na projekt umožní inštitúciám obnoviť svoje technické a technologické zázemie, prípadne drobné stavebné úpravy, ktoré sa týkajú interiérov,“ doplnila.

Výzva je určená pre kultúrne zariadenia, knižnice, múzeá a galérie, divadlá, hudobné inštitúcie, hvezdárne alebo planetáriá. „Vzhľadom na to, že v podmienkach SR sú najväčšími prevádzkovateľmi a vlastníkmi kultúrnej infraštruktúry samosprávne kraje, obce, mestá, mestské časti a nimi zriadené rozpočtové a príspevkové organizácie, výzva je zameraná na týchto prijímateľov,” špecifikovala ministerka.

Štátna tajomníčka rezortu Zuzana Kumanová dodala, že všetky podporené projekty musia byť dokončené do konca roka 2023. Predpokladaný termín vyhlásenia výzvy je začiatok augusta 2021.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko