Na hlavný obsah

Smola Mintálovej vo finále. Po penalizácii skončila deviata

Dlho bojovala o medailu.

Smola Mintálovej vo finále. Po penalizácii skončila deviata
Na snímke slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová. Foto: TASR

Nemecká vodná slalomárka Ricarda Funková získala v utorok (27. 7.) na OH 2020 v Tokiu zlato v K1. Striebro vybojovala Španielka Maialen Chourrautová s mankom 1,13 sekundy. Slovenská kajakárka Eliška Mintálová obsadila v olympijskej premiére 9. priečku, keď dodatočne dostala 50 trestných sekúnd.

Mintálová postúpila do finále suverénne. Dvadsaťdvaročná kajakárka pri svojej premiére pod piatimi kruhmi predviedla v semifinále čistú jazdu a do elitnej desiatky sa kvalifikovala z druhého miesta. Rýchlejšia bola iba Austrálčanka Jessica Foxová, za ktorou Mintálová zaostala o 1,33 sekundy.

Aj do finále vstúpila vo veľkom štýle, na prvom medzičase bola iba o čosi pomalšia ako suverénka finále Funková. Po druhom už dokonca viedla takmer o sekundu. Potom sa však na 18. bránke dostala do problémov, čistým časom by skončila na piatej priečke, no napokon sa ukázalo, že „osemnástkou“ neprešla čisto a inkasovala trestných 50 sekúnd, ktoré ju zosunuli na deviate miesto.

„Finálová jazda sa mi šla o niečo horšie ako semifinálová. Som rada, že som sa dostala do finále. Škoda tej päťdesiatky, vôbec som o nej netušila. Je to pre mňa veľká škola do budúcnosti, musím sa z toho ponaučiť,“ povedala po pretekoch Mintálová pre RTVS.

Slovenská reprezentantka štartovala napriek zraneniu, keď si v Tokiu pri tréningu zlomila palec na nohe. V lodi mala upravené sedenie. „Je to trojitá zlomenina plus vykĺbené. Ešte pred dvomi týždňami som si myslela, že nebudem môcť štartovať. Som šťastná, ako som to zvládla,“ dodala mladá kajakárka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport