Na hlavný obsah

Montreal po výhre v štvrtom finále zostal v hre o Stanleyho pohár

O triumfe Canadiens rozhodol Anderson.

Montreal po výhre v štvrtom finále zostal v hre o Stanleyho pohár
Hokejisti Montrealu Canadiens sa tešia po víťaznom góle. Foto: SITA/AP

Hokejisti Montrealu Canadiens zostali v hre o zisk Stanleyho pohára. Vo štvrtom finále play off NHL zdolali doma Tampu Bay Lightning 3:2 po predĺžení a v sérii znížili na 1:3 na zápasy.

O triumfe Canadiens rozhodol v 64. minúte Josh Anderson svojím druhým gólom v zápase. Slovenský obranca Erik Černák odohral za Tampu takmer 20 minút, jeho krajan Tomáš Tatar opäť chýbal v zostave Montrealu.

Obhajcovia trofeje z Tampy budú mať ďalšiu možnosť ukončiť finálovú sériu v noci na štvrtok (8. 7.) na svojom ľade.

Vo štvrtom finále dvakrát dotiahli náskok Montrealu, ale na konci tretej tretiny a na začiatku predĺženia nevyužili výhodu štvorminútovej presilovky pri vylúčení kapitána domácich Sheu Webera a Anderson sa o chvíľu neskôr stal dvojgólovým hrdinom stretnutia.

Dve asistencie pri jeho zásahoch si pripísal Cole Caufield, premiérový gól v play off v kariére zaznamenal ruský obranca domácich Alexander Romanov. Brankár Montrealu Carey Price si pripísal 32 úspešných zákrokov.

Za Tampu skórovali Barclay Goodrow a Pat Maroon. Černák mal minutáž 19:56, do štatistík si zapísal päť „hitov“ a dve zblokované strely.

V 20 zápasoch tohtoročnej vyraďovačky má na konte naďalej 10 bodov za gól a 9 asistencií, vo finále má v štyroch dueloch bilanciu 1+1.

Tampa prestrieľala vo štvrtom finále súpera 34:21.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport