Na hlavný obsah

Na Filipínach pri pristávaní havarovalo vojenské lietadlo, najmenej 29 ľudí zahynulo

Záchranári z trosiek vytiahli 50 ľudí.

Na Filipínach pri pristávaní havarovalo vojenské lietadlo, najmenej 29 ľudí zahynulo
Na snímke vrak vojenského lietadla typu C-130, ktoré sa zrútilo pri nevydarenom pokuse o pristátie na filipínskom ostrove Jolo. Foto: TASR/AP

Najmenej 29 osôb zahynulo v nedeľu 4. júla v troskách vojenského transportného lietadla, ktoré sa zrútilo na juhu Filipín. Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na generálmajora Williama Gonzalesa.

Zachrániť sa podľa neho podarilo 50 ľudí, ktorí sa zotavujú v nemocnici, ostatní sú stále nezvestní. Predtým filipínsky minister obrany Delfin Lorenzana uviedol, že na palube stroja bolo 92 ľudí vrátane troch pilotov a piatich ďalších členov posádky.

Podľa generála Cirilita Sobejana, veliteľa filipínskych ozbrojených síl, lietadlo prepravujúce vojenskú jednotku minulo pristávaciu dráhu. Pokúsilo sa znovu nabrať výšku, ale už sa mu to nepodarilo a spadlo.

Minulý mesiac šesť príslušníkov filipínskeho letectva zahynulo pri nehode vrtuľníka S-70i Black Hawk počas nočného cvičenia severne od metropoly Manila. Helikoptéra havarovala neďaleko bývalej Clarkovej leteckej základne.

Tú predtým využívala americká armáda, teraz funguje ako priemyselný a turistický komplex. Vrtuľník americkej výroby filipínskej armáde dodali spoločne so šiestimi ďalšími takými strojmi vlani v novembri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet