Na hlavný obsah

Na lodi britského námorníctva Queen Elizabeth sa infikovalo 100 námorníkov

Situácia je pod kontrolou, loď pokračuje v misii.

Na lodi britského námorníctva Queen Elizabeth sa infikovalo 100 námorníkov
Lietadlová loď britského kráľovského námorníctva Queen Elizabeth. Foto: ČTK

Na palube vlajkovej lode britského námorníctva Queen Elizabeth sa 100 námorníkov infikovalo koronavírusom. Niekoľko prípadov sa vyskytlo aj na ďalších plavidlách vo flotile, ktoré loď sprevádzajú.

Na palube lode Queen Elizabeth slúži asi 3 700 ľudí. Podľa ministra obrany Bena Wallaca bola celá posádka zaočkovaná dvoma dávkami a situácia je pod kontrolou, napísal v stredu (14. 7.) server BBC News.

Loď Queen Elizabeth sa vydala na prvú služobnú plavbu tento rok v máji, teraz je zhruba v štvrtine sedemmesačnej plavby. Loď pláva Indickým oceánom, podľa vedenia námorníctva smeruje do Japonska.

Podľa hovorkyne armády sa vo flotile zaviedli opatrenia na zamedzenie šírenia choroby a lode budú pokračovať v misii, ktorú choroba nijako neohrozí.

Loď Queen Elizabeth začala testovaciu plavbu v júni 2017, do služby ju zaradili v decembri toho istého roku. Queen Elizabeth je najväčšia loď, akú kedy pre britské námorníctvo postavili. Je dlhá 280 metrov a pojme až 40 lietadiel. Jej stavba vyšla na tri miliardy libier (asi 3,5 miliardy eur).

Nákaza covidom sa už skôr preukázala aj na iných lodiach britského námorníctva. Loď Northumberland sa musela vlani v decembri vrátiť do prístavu kvôli viacerým podozreniam na nákazu koronavírusom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet