Na hlavný obsah

Na ministerstve pôdohospodárstva končí štátny tajomník Fecko

O jeho odvolaní na vlastnú žiadosť bude v stredu rozhodovať vláda.

Na ministerstve pôdohospodárstva končí štátny tajomník Fecko
Na snímke prvý štátny tajomník MPRV SR Martin Fecko. Foto: TASR

Štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva Martin Fecko sa vzdáva svojej funkcie. Vyplýva to z programu rokovania, ktoré čaká vládu v stredu (14. 7.). Fecko by mal vo funkcii skončiť k 15. júlu.

Návrh na rokovanie predkladá minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nom. OĽANO), ktorý je vo funkcii len necelý mesiac. „Dňa 8. 7. doručil štátny tajomník Martin Fecko ministrovi pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky list, ktorým sa vzdáva svojej funkcie dňom 15. júla 2021,“ uvádza sa vo vládnom materiáli.

„Post prvého štátneho tajomníka bude zatiaľ neobsadený,“ reagoval rezort pre agentúru TASR. Ministerstvo zároveň skonštatovalo, že išlo o Feckovo osobné rozhodnutie.

Fecka vymenovala do funkcie štátneho tajomníka vláda v marci 2020, v materiáloch k jeho odvolaniu z funkcie nie sú uvedené dôvody, prečo sa funkcie vzdal.

Vlčan už od svojho nástupu do vedenia agrorezortu musel riešiť aj odchod druhého štátneho tajomníka. Andrej Gajdoš, ktorý bol vo funkcii od augusta 2020 na odporúčanie bývalého ministra Jána Mičovského (OĽANO), požiadal o uvoľnenie z funkcie bezprostredne po zmene vo vedení ministerstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko