Na hlavný obsah

Na proteste v Bratislave došlo k fyzickému útoku na štáb RTVS

Ako to okomentovali jeho organizátori?

Niekoľko desiatok ľudí pokračovalo v proteste pred Prezidentským palácom v Bratislave aj v piatok 30. júla. Kritizovali protipandemické opatrenia, prezidentku, vládu, ale aj médiá.

Zo slovného útoku na štáb RTVS napokon došlo k fyzickému napadnutiu nášho kameramana. Zasahovať musela aj polícia. Prezidentka Zuzana Čaputová aj premiér Eduard Heger (OĽANO) agresivitu odsúdili.

O samotnom incidente, ako aj o ďalších protestných aktivitách sa s organizátorom protestu rozprával redaktor Radoslav Šebo.

V rozhovore so spoluorganizátorom a členom štrajkového výboru Ivanom Stanovičom sa zaujímal, či vie o tom, že ráno došlo k útoku došlo.

„Ja momentálne nie, pretože tú hodinu som tu nebol. Zatiaľ nie,“ uviedol Stanovič. „Keby to tak bolo, samozrejme, je to odsúdeniahodné,“ odpovedal na otázku, ako sa na to ako organizátor pozerá.

Ďalší spoluorganizátor fyzický útok napokon potvrdil, i keď nebol jeho priamym svedkom.

Opačný tábor sa v piatok stretol na Námestí slobody. Mimoparlamentné Progresívne Slovensko urobilo manifest, aby ľudia podporili očkovanie. Na mieste bolo približne 300 ľudí, v okolí množstvo policajtov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet