Na hlavný obsah

Na ruskej Kamčatke zmizlo z radarov lietadlo

Na palube boli aj deti.

Lietadlo Antonov An-2 s minimálne 28 osobami na palube zmizlo v utorok 6. júla z radarov na polostrove Kamčatka na ruskom Ďalekom východe.

Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na správy ruských médií.

„Stroj An-2 zmizol z radaru. Zisťujeme, čo sa stalo,“ uviedol pre agentúru TASS hovorca regionálnej pobočky ruského ministerstva pre mimoriadne situácie.

Lietadlo An-26 odštartovalo z hlavného mesta Kamčatského kraja Petropavlovsk-Kamčatskij a smerovalo do mesta Palana, ktoré sa nachádza v severnej časti polostrova.

Pred plánovaným pristátím v Palane prestalo komunikovať a zmizlo z radaru. V tom čase bolo asi desať kilometrov od letiska, uviedla agentúra AP.

Podľa rôznych informácií sa na palube stroja nachádzalo 28 alebo 29 ľudí vrátane šiestich členov posádky. V lietadle sa nachádzali jedno alebo dve deti.

„Väčšina (ľudí na palube) sú obyvatelia Palany. Všetci lekári v obci boli mobilizovaní a povolaní do práce. Nemocnica je pripravená všetkých (ľudí z lietadla) prijať,“ oznámila agentúre TASS správa Tigilského okresu.

Nemenovaný zdroj pre TASS uviedol, že sa lietadlo zrejme zrútilo do mora. Agentúra Interfax zase citovala iný zdroj, podľa ktorého stroj havaroval v blízkosti uhoľnej bane pri meste Palana.

Pátra aj ruská flotila

Po zmiznutom stroji pátrajú miestni záchranári, pátracie tímy vo vrtuľníkoch a podľa agentúry TASS sa zapojila aj ruská Tichomorská flotila, konkrétne protiponorkové lietadlo Il – 38.

Záchranári pátrajú nad morom, ale aj v okolí cieľového letiska, kde je nízka oblačnosť.

Hľadanie môže skomplikovať tma – Kamčatka má desaťhodinový náskok oproti strednej Európe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet