Na hlavný obsah

Stratené lietadlo na Sibíri sa našlo, všetci prežili

Absolvovalo tvrdé pristátie.

Pátracie tímy objavili dopravné lietadlo An-28, ktoré v piatok (16. 7.) zmizlo z radarov v Tomskej oblasti na Sibíri, všetci ľudia na palube prežili, informujú agentúry TASS a Ria Novosti.

Stroj podľa nich absolvoval tvrdé pristátie. Lietadlom, ktoré mierilo z mesta Kedrovyj do regionálnej metropoly Tomsku, cestovali necelé dve desiatky ľudí.

Lietadlo prestalo komunikovať a neskôr zachytili núdzový signál, opísala už skôr agentúra Interfax. Stroj zmizol z radaru približne o 12.30 h moskovského času (11.30 h SELČ), zhruba o dve hodiny neskôr pátracie tímy objavili miesto tvrdého pristátia lietadla, píše TASS.

Z predbežných informácií vyplýva, že nik nebol vážne zranený, uviedol zástupca regionálneho operačného štábu pre riešenie mimoriadnych situácií. Úrady pre pasažierov i posádku poslali z Tomska vrtuľníky. V oblasti uviedli do pohotovosti pre prípad potreby tri nemocnice.

Podľa agentúry TASS piloti pred odletom nezaznamenali s lietadlom žiadne technické problémy, spoj však mal pre zlé počasie meškanie desať hodín. Agentúra AP s odvolaním sa na ruské médiá píše, že lietadlu zlyhal jeden z dvoch motorov a piloti núdzovo pristáli na poli.

Po tvrdom pristátí je lietadlo poškodené, informovala TASS s odvolaním sa na vyšetrovací výbor. Podľa zdroja zo záchranných zložiek sa prevrátilo a má poškodený predok a časť podvozku.

https://twitter.com/PatilSushmit/status/1416030423935643652

Správa o zmiznutí lietadla prišla desať dní po tom, ako sa podobný model zrútil v zlom počasí na polostrove Kamčatka. Stroj An-26 havaroval 6. júla pri lete z regionálnej metropoly Petropavlovsk-Kamčatskij do mesta Palana na severe polostrova. Nešťastie neprežil nikto z 28 ľudí na palube. Úrady vyšetrujú príčiny havárie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet