Na hlavný obsah

Na Slovensku pokračuje očkovanie aj v niektorých nákupných centrách

Medzi záujemcami bol aj futbalista Martin Škrtel.

Popri veľkokapacitných očkovacích centrách sa v sobotu (31. 7.) ľudia mohli dať zaočkovať aj v troch nákupných centrách. V Prešove a v dvoch mestách na juhozápade Slovenska – Hlohovci a Galante.

V obchodnom centre v Hlohovci čakali v rade už pred otvorením na jednodávkovú vakcínu Janssen desiatky ľudí. Bol medzi nimi aj bývalý dlhoročný futbalový reprezentant Martin Škrtel, donedávna pôsobiaci v tureckej lige.

„My sme mali tú smolu v Turecku, kde sme sa chceli dať očkovať, že tam bohužiaľ očkovali iba čínskou vakcínou. Čiže to pre nás nemalo nejaký zmysel. Keď sa vyskytla šanca dať sa zaočkovať touto jednodávkovou vakcínou, tak sme sa priklonili k nej,“ povedal Škrtel.

Hlohovec má zaočkovaných približne 40 percent obyvateľov. V meste dlhodobo očkujú v ambulancii, kde denne vybavia približne sto ľudí.

„Očkovanie bližšie k ľuďom vítam, pretože si naozaj myslím, že jeseň nebude jednoduchá. A čím bude vyšší podiel zaočkovaných, tým je nižšia pravdepodobnosť, že nám budú zase zbytočne zomierať ľudia,“ zdôraznil primátor Hlohovca Miroslav Kollár (SPOLU).

„Táto služba pre ľudí je zatiaľ potrebná, pretože záujem je veľký. Hlohovec a Galanta boli vybraté, pretože na ich území nefungovali veľkokapacitné očkovacie centrá,“ uviedol predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič (OĽANO).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko