Na hlavný obsah

Nad poľským mestom udrelo šesť bleskov naraz, ľudia spomínajú Boží hnev

Autorovi sa podarilo výjav zachytiť pomocou dronu.

Nad poľským mestom udrelo šesť bleskov naraz, ľudia spomínajú Boží hnev
Blesky nad poľským mestom Chrzanov. Foto: Łukasz Michalik, Facebook

Ako záber z filmu o konci sveta pôsobí snímka z búrky na juhu Poľska. Jeho autorovi sa podarilo zachytiť chvíľu, keď šesť bleskov súčasne udrelo do mesta Chrzanov. „Neskutočné! Takéto snímky nám pripomínajú rešpekt k prírode,“ komentoval záber server Fakt24.

Vydarená fotografia zhotovená z bezpilotného lietadla kolovala na internete a na rôznych fórach vyvolala množstvo komentárov.

Nábožensky naladení užívatelia sa dohadujú, či šestica bleskov nebola Božím trestom zoslaným na mesto s približne 40 000 obyvateľmi.

„Rozpútať takéto besnenie živlov kvôli jednej fotke?“ vtipkujú tí bezbožnejší. A ďalší podozrievajú fotografa z použitia počítačového programu na vylepšenie reality.

Hasiči v regióne museli v uplynulých dňoch zasahovať v stovkách prípadov, keď po búrkach a lejakoch odstraňovali popadané stromy, udržiavali priepustnosť hatí a čerpali vodu zo zaplavených pivníc.

Na Chrzanov pripadlo najviac zásahov, hneď po oveľa väčšom Krakove. Meteorológovia v Poľsku predpovedajú búrky aj v nasledujúce dni.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet