Na hlavný obsah

Napätie v strane Za ľudí pretrváva, hovorí sa o ďalších personálnych zmenách

Kolíková nevylučuje, že ak sa nedohodnú, zo strany odíde.

Napätie v strane Za ľudí pretrváva, hovorí sa o ďalších personálnych zmenách
Na snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková. Foto: TASR

Situácia v strane Za ľudí sa stále neupokojila. Neformálne stretnutia neprinášajú želaný výsledok. Namiesto toho sa hovorí o ďalších personálnych výmenách, či dokonca o odchodoch zo strany.

Tentoraz by mal Michal Luciak odísť z postu štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti a vrátiť sa do poslaneckých lavíc.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) povedala, že nič také na stole nemá.

„Ak nie je spokojná so svojím štátnym tajomníkom, tak ho, samozrejme, môže kedykoľvek odvolať. Je to na jej rozhodnutí. Ale takéto politické šachy maty nepokladám za primerané,“ povedala Kolíkovej stranícka kolegyňa a ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí).

Ak by sa Luciak vrátil do parlamentu, pomery v strane by sa upravili a krídlo Márie Kolíkovej by malo v národnej rade prevahu. Medzi straníkmi sa hovorí aj o snahe zosadiť Janu Žitňanskú z čela poslaneckého klubu.

„Dostala sa ku mne táto informácia a nepovažujem to za správne, ale to je v tomto okamihu všetko, čo môžem k tomu povedať,“ hovorí Remišová.

Pozrite si reportáž RTVS:

Kolíková podľa vlastných slov stále čaká na konanie mimoriadneho snemu strany. Ak sa ho do jesene nedočká, v hre je aj jej odchod zo strany.

Politológ Miroslav Řádek predpokladá, že po vystúpení zo strany Za ľudí by Kolíková okamžite skončila aj na ministerskej stoličke.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko