Na hlavný obsah

Nezaočkovaní zamestnanci Moskovskej štátnej univerzity sa nedostanú na pracovisko

Očkovanie pre pracovníkov univerzity je povinné.

Nezaočkovaní zamestnanci Moskovskej štátnej univerzity sa nedostanú na pracovisko
Zdravotná sestra očkuje muža ruskou vakcínou Sputnik V. Foto: TASR/AP

Krízový štáb Moskovskej štátnej univerzity (MGU) od pondelka (5. 7.) neumožní prístup na miesto výkonu práce zamestnancom, ktorí nie sú zaočkovaní proti koronavírusu, informoval portál Meduza.io a televízna stanica Dožď.

Podľa vyhlásenia krízového štábu MGU budú mať prístup na miesto výkonu práce iba zamestnanci, ktorí boli zaočkovaní aspoň prvou dávkou vakcíny proti koronavírusu, prekonali ochorenie COVID-19 alebo im zdravotný stav nedovoľuje dať sa zaočkovať.

Vedenie MGU v júni oznámilo, že v súvislosti s nariadením moskovského starostu Sergeja Sobianina a hlavnej hygieničky Moskvy Jeleny Andrejevovej je očkovanie povinné a zaočkovať sa musí najmenej 60 percent pracovníkov univerzity. Nie je známe, koľko zamestnancov MGU je zaočkovaných, univerzita však otvorila vlastné vakcinačné miesto, na ktorom sa môžu nechať zamestnanci a študenti univerzity zaočkovať.

Portál Meduza.io uvádza, že na univerzite podľa oficiálnych štatistík pracuje 10 784 učiteľov a vedeckých pracovníkom, počet technických zamestnancov však nie je známy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet