Na hlavný obsah

Neznámy útočník napadol v londýnskom Hyde Parku ženu

Polícia po páchateľovi stále pátra.

Neznámy útočník napadol v londýnskom Hyde Parku ženu
Ilustračná snímka. Foto: SITA

V londýnskom Hyde Parku v nedeľu (25. 7.) popoludní napadli ženu, ktorá mala podľa záberov kamier na sebe tričko vyjadrujúce podporu francúzskemu magazínu Charlie Hebdo.

Polícia po útočníkovi pátra a presný motív útoku stále nepozná, uviedol v pondelok (26. 7.) denník The Guardian a ďalšie britské médiá. Zranenia neohrozujú život ženy.

Obeť útoku sa nachádzala v časti parku známej ako Speaker’s Corner, kde ľudia voľne prednášajú prejavy a debatujú. Na záberoch, ktoré urobili okoloidúci, je podľa britskej tlače vidieť, ako sa k žene približuje postava oblečená v čiernom. Následne sa žena drží za krk, z ktorého zjavne tečie krv.

Útočníka zahnal hlúčik ľudí. Zranenú na mieste ošetrili zdravotníci a previezli ju do nemocnice.

Londýnska polícia potvrdila, že sa v Hyde Parku stal „veľmi znepokojujúci incident“. Dodali, že našli nôž, ktorý zrejme slúžil na útok, po samotnom útočníkovi stále pátrajú.

„Sme v úplne počiatočnej fáze vyšetrovania a veľmi sa snažíme nájsť osobu, ktorá má útok na svedomí,“ uviedol policajný hovorca, ktorý tiež vyzval ľudí a médiá, aby nešpekulovali o motívoch útoku, kým nebude úplne vyšetrený.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet