Na hlavný obsah

NHL: Hokejový brankár Jaroslav Halák sa presúva do tímu Vancouver Canucs

Podpísal ročný kontrakt.

NHL: Hokejový brankár Jaroslav Halák sa presúva do tímu Vancouver Canucs
Na snímke slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák v drese Bostonu Bruins. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák bude v kariére pokračovať vo Vancouveri. Ako neobmedzený voľný hráč podpísal s Canucks ročný kontrakt na 1,5 milióna amerických dolárov (asi 1,266 milióna eur).

V kanadskom klube NHL nahradí Bradena Holtbyho, ktorého Canucks vykúpili zo zmluvy, v tandeme doplní Thatchera Demka.

Halák by mal získať 750 000 dolárov (cca 633 000 eur) vo forme platu a ďalších 750 000 dolárov vo forme podpisového bonusu. Ďalší výkonnostný bonus 1,25 milióna dolárov (vyše milióna eur) môže získať, ak odchytá v nasledujúcej sezóne aspoň 10 zápasov.

Ďalších 250 000 dolárov (približne 211 000 eur) si pripíše na účet, ak bude mať úspešnosť zásahov minimálne 90,5 percenta.

Tridsaťšesťročný Halák odchytal uplynulé tri sezóny v Bostone, kde väčšinu času kryl chrbát Fínovi Tuukkovi Raskovi. V závere uplynulej sezóny sa však u Bruins herne chytil nováčik Jeremy Swayman a vytlačil Slováka z postu brankárskej dvojky „medveďov“.

V minulom ročníku odchytal za Boston 19 stretnutí, pričom mal priemer 2,53 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 90,5 percenta. Po konci sezóny mu vypršala ročná zmluva na 2,25 milióna dolárov (cca 1,9 milióna eur).

Halák odchytal v NHL celkovo 539 zápasov. Profiligovú kariéru odštartoval v Montreale Canadiens, pokračoval v St. Louis Blues, Washingtone Capitals, New Yorku Islanders, a naposledy v Bostone. Dvakrát získal trofej Williama M. Jenningsa pre brankára chytajúceho v tíme s najnižším počtom inkasovaných gólov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport