Na hlavný obsah

Objavili prvé telá ľudí zo zrúteného lietadla na Kamčatke

Na palube bolo 28 cestujúcich vrátane posádky.

Objavili prvé telá ľudí zo zrúteného lietadla na Kamčatke
Časť zrúteného lietadla na Kamčatke. Foto: SITA/AP

Záchranári v stredu (7. 7.) našli telá obetí z dopravného lietadla Antonov An-26, ktoré sa v utorok (6. 7.) zrútilo na Kamčatke. Gubernátor Kamčatky Vladimir Solodov podľa médií vyhlásil pre tragédiu trojdňový smútok.

„V priebehu pátracích prác sa našlo už deväť tiel obetí,“ povedal pre agentúru TASS zdroj z prostredia ruského ministerstva pre mimoriadne situácie.

Lietadlo smerujúce z mesta Petropavlovsk-Kamčatskij na juhu polostrova a do mesta Palana sa najprv v ranných hodinách stratilo z radarov. Trosky lietadla objavili až neskôr na pobreží aj v Ochotskom mori. Na palube bolo 22 cestujúcich a šesť členov posádky. Nešťastie neprežil nikto.

Pátracie a záchranné práce museli pre neľahký prístup na miesto nešťastia prerušiť až do rána, keď záchranári vytiahli z vody prvé telá, informovala agentúra AP s odvolaním sa na gubernátora. 

Kamčatské úrady vyhlásili trojdňový smútok. Rodiny obetí dostanú odškodné v celkovej výške viac než 3,5 milióna rubľov (zhruba 40 000 eur), čo zahŕňa odškodné od leteckej spoločnosti, poistné a príspevok regionálnej vlády, píše agentúra AP.

Príčina nehody je predmetom vyšetrovania. Podľa jednej z hypotéz stroj havaroval v dôsledku chyby pilota pri slabej viditeľnosti. Ruské úrady otvorili v tejto veci vyšetrovanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ohrozenia bezpečnosti a pravidiel leteckej dopravy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet