Na hlavný obsah

Obyvateľov bytovky v Košiciach trápi neznesiteľný zápach

Majú problém s chovateľkou mačiek.

Obyvateľov bytovky v Košiciach trápi neznesiteľný zápach
Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Obyvatelia bytovky na jednom z košických sídlisk sa sťažujú na neznesiteľný zápach šíriaci sa zo susedného bytu. Jeho majiteľka v ňom chová niekoľko mačiek. Hygienici hovoria, že konať nemôžu.

Veterinárna správa počet domácich zvierat obmedzovať nevie. Podľa právničky je jedinou možnou alternatívou obrátiť sa na súd. 

Neznesiteľný zápach sa z bytu na sídlisku KVP šíri už na spoločnej chodbe. Jolana hovorí, že problém trvá odkedy sa do bytu nasťahovala, teda dva a pol roka. Tvrdí, že nezodpovedná majiteľka s ňou nechce komunikovať.

„No a najhoršia situácia je v kúpeľni, kde sa v podstate zápach šachtami šíri do týchto priestorov,“ uviedla pani Jolana.

Susedia nevedia, koľko mačiek v byte ich majiteľka chová. Do vnútra nechce pustiť nikoho. Regionálny úrad verejného zdravotníctva tvrdí, že situáciu zo zákona riešiť nemôže. Veterinárna správa je oprávnená skontrolovať len to, či zvieratá žijú vo vyhovujúcich podmienkach.

Predsedníčka spoločenstva vlastníkov bytov sa plánuje obrátiť na súd. Nespokojní majitelia bytov však musia byť podľa nej trpezliví. Hovorí, že najskôr potrebuje vyriešiť blížiacu sa rekonštrukciu bytovky.

Pozrite si reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny