Na hlavný obsah

Očkovanie bez pozvánky bude realitou. Lengvarský pripustil vakcináciu v obchodných domoch

Hovorí o potrebe zintenzívniť očkovanie.

Očkovanie bez pozvánky bude realitou. Lengvarský pripustil vakcináciu v obchodných domoch
Snímka z registrácie pred vstupom do veľkokapacitného očkovacieho centra v bratislavskej mestskej časti Vajnory. Foto: TASR

Slovenské očkovacie centrá, ktoré zriadili samosprávne kraje, by mali po celej krajine už v priebehu niekoľkých dní očkovať aj ľudí bez registrácie a pozvánky od Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). Oznámil to v utorok (13. 7.) minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) po stretnutí so zástupcami krajov.

Voľný má byť prístup do veľkokapacitných centier. „Ľudia, ktorí budú mať záujem, budú môcť prísť,“ povedal. Pripustil tiež možnosť, že ak by to bolo málo, očkovať by sa časom mohlo aj na staniciach, v obchodných domoch či nákupných strediskách.

Banskobystrický kraj v utorok už skôr potvrdil, že na vakcínu budú môcť od konca týždňa chodiť ľudia bez registrácie. Očkovanie bez registrácie je aktuálne podľa predsedu SK8 Jozefa Viskupiča možné v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Spresnil, že celkovo 31 veľkokapacitných očkovacích centier zriadených krajmi doteraz zaočkovalo viac ako 1,5 milióna ľudí.

Lengvarský verí, že sa ešte viac prehĺbi spolupráca v oblasti očkovania proti ochoreniu COVID-19. „Očkovanie musíme ešte viac zintenzívniť – či už výjazdovými tímami alebo širšou spoluprácou s praktickými lekármi v krajoch,“ uviedol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko