Na hlavný obsah

Očkovanie v nákupnom centre? Zorganizovali ho v Prešove

Podávali vakcínu od firmy Johnson & Johnson.

Očkovanie v nákupnom centre? Zorganizovali ho v Prešove
Na snímke ľudia čakajú na očkovanie proti covidu v prešovskom nákupnom centre. Foto: TASR

Aj Prešovský kraj prvýkrát skúsil očkovaciu novinku, a to vakcináciu bez registrácie v dobre prístupnom obchodnom dome v Prešove. Mali pripravených 300 dávok jednorazovej vakcíny od spoločnosti Johnson & Johnson a niekoľko rezervných. Dokopy zaočkovali 305 ľudí.

Už pred otvorením obchodného domu čakalo na očkovanie bez registrácie niekoľko desiatok ľudí. Počas prvej očkovacej hodiny to už bola takmer stovka. Prišli ľudia aj zo vzdialenejších pohraničných okresov.

Aj keď mal kraj na prípravu len dva dni, logistiku nepodcenil. Rátali aj s povolaním rezervného tímu, aby vakcinácia bola bez stresu a plynulá.

V chlade vo vakcinačnom centre v Prešove majú ešte 1 200 vakcín. Očkovanie bolo v prijateľnejších podmienkach, tak pre čakajúcich, ako aj členov vakcinačnej skupiny. Obchodný dom je klimatizovaný, čím predišli kolapsom z tepla po zaočkovaní.

Pozrite si reportáž RTVS:

Za 4 hodiny stihli v obchodnom centre podať vakcínu 200 záujemcom.

Kraj plánuje akciu zopakovať o týždeň. Okrem Prešova to bude aj v obchodnom centre v Poprade a možno aj celý víkend, nielen počas jedného voľného dňa. Prešovský samosprávny kraj od februára podal 177 000 vakcín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny