Na hlavný obsah

OĽANO a SaS považujú opatrenia pre športové podujatia za diskriminačné

Navrhujú zjednotiť pravidlá s kultúrnymi podujatiami.

Hnutie OĽANO a strana SaS kritizujú opatrenia pre športové podujatia. Konzílium odborníkov vyzvali, aby zrušilo povinnosť testovať športovcov pred zápasmi v zelených okresoch. Opatrenie vnímajú ako nelogické a diskriminačné.

Nižšie športové ligy, detské súťaže či amatérske súťaže. Pre všetky tieto podujatia platia rovnaké pravidlá. Športovci môžu súťažiť len s negatívnym testom. Klubom to spôsobuje logistické, ale aj finančné problémy.

„Trénovať môžu bez testovania aj vo väčších počtoch a súťažiť nie. Chápem, že sú tam rôzne iné podmienky zmiešavania, ale predsa len to vnímame diskriminačne v porovnaní s kultúrnymi akciami,“ vysvetlil námietky splnomocnenec vlády SR pre šport a mládež Karol Kučera (OĽANO).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Večer pôjdem na hudobný koncert, kde budem medzi stovkami cudzích ľudí, a tam test nepotrebujem. Zajtra pôjdem za svoj klub hrať tenisový turnaj, kde budeme dvaja, a tam test potrebujem. Žiadame, aby sa zrovnoprávnili rovnaké pravidlá pre športové aj kultúrne podujatia,“ doplnil poslanec Radovan Sloboda (SaS).

Konzílium odborníkov zatiaľ neodpovedalo na otázku, či je v súčasnej epidemickej situácii vhodné zjemniť pravidlá pre športovcov. Odborníci o tom rozhodnú vo štvrtok (29. 7.), no posledné slovo bude mať ministerstvo zdravotníctva.

„V nadväznosti na závery rokovania konzília odborníkov prijmeme konečné rozhodnutie. Faktom je, že danú požiadavku berieme konštruktívne a naším zámerom je, aby sa nerobili komplikácie nikomu kto chce, aby sa športovalo,“ uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko