Na hlavný obsah

Otlčený Roglič po pádoch odstúpil z Tour: Nemá zmysel pokračovať

Pretekár nemá žiadne zlomeniny, utrpel však pomliaždeniny.

Otlčený Roglič po pádoch odstúpil z Tour: Nemá zmysel pokračovať
Na snímke odretý slovinský cyklista Primož Roglič. Foto: TASR/AP

Slovinský cyklista Primož Roglič odstúpil z tohtoročnej Tour de France. Jeho tím Jumbo Visma to oznámil pred nedeľnou (4. 7.) 9. etapou z Cluses do Tignes (144,9 km). Tridsaťjedenročného pretekára vyradili zranenia po dvoch pádoch, ktoré utrpel v úvodných troch etapách.

Vyšetrenia síce neodhalili zlomeniny, no utrpel početné pomliaždeniny a škrabance, najmä na ľavej strane. Roglič patril k favoritom na podujatí po vlaňajšom druhom mieste. Po ťažkých pádoch sa však objavili špekulácie, či dokáže preteky vôbec dokončiť.

V stredajšej (30. 6.) časovke ešte dokázal konkurovať a obsadil 7. miesto so 44-sekundovým mankom, no postupne strácal dych a v sobotu prišiel tretí od konca so stratou vyše 35 minút. „Bolo to spoločné rozhodnutie. Nemá zmysel pokračovať. Teraz sa zamerám na zotavenie a ďalšie ciele,“ citoval Rogliča portál cyclingnews.com.

Podľa jeho slov za odstúpenie môže najmä pád v tretej etape, hoci si sprvu neuvedomoval jeho závažnosť: „Nepozeral som sa príliš dopredu. Vždy ide o konkrétny moment a snahu dostať sa cez to. A tak to aj bolo, snažil som sa ísť deň za dňom. Bolesť však bola priveľká. Som sklamaný, neplánoval som to, ale musím to akceptovať.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport