Na hlavný obsah

Ozbrojení motocyklisti zaútočili na nigerskú dedinu, zahynulo 49 osôb

Región sa zmieta v nestabilite.

Ozbrojení motocyklisti zaútočili na nigerskú dedinu, zahynulo 49 osôb
Nigerskí vojaci. Foto: thedefensepost.com

Piati civilisti, štyria vojaci a 40 útočníkov prišli v nedeľu (11. 7.) o život počas ozbrojenej potýčky v nepokojnom regióne Tillabéri na juhozápade afrického štátu Niger. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na nigerské ministerstvo obrany.

Útok na dedinu Tchoma Bangou ležiacu v tomto regióne spáchalo približne 100 ťažko ozbrojených „teroristov“ na motocykloch, uviedol rezort obrany vo svojom stanovisku. Ministerstvo však nešpecifikovalo, koho z útoku podozrieva.

Bezpečnostným silám sa podľa ministerstva „pohotovou a ráznou reakciou“ podarilo útok odraziť a spôsobiť „nepriateľovi veľké straty“. Vojaci zhabali útočníkom motocykle a zbrane vrátane útočných pušiek typu AK-47.

Rozľahlý a nestabilný nigerský región Tillabéri hraničí s Mali, Burkinou Faso a Beninom. Od roku 2017 v ňom platí mimoriadny stav.

Táto oblasť zažila začiatkom januára tohto roka krvavú masakru, pripomína AFP. Pri útoku islamistov na Tchoma Bangou prišlo o život približne 70 ľudí a 30 osôb zahynulo počas útoku na ďalšiu dedinu v tomto regióne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet