Na hlavný obsah

Pápež František sa z operácie zotavuje dobre

V nedeľu z nemocnice odslúži omšu.

Pápež František sa z operácie zotavuje dobre
Na snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Pápež František sa úspešne zotavuje z operácie hrubého čreva a postupne sa vracia k plneniu pracovných povinností. V piatok (9. 7.) odslúžil v súkromnej kaplnke svätú omšu a stoloval tiež so svojimi spolupracovníkmi.

S odvolaním sa na sobotňajšie (10. 7.) vyhlásenie Vatikánu o tom informovali agentúry AP a Reuters.

Hovorca Vatikánu Matteo Bruni uviedol, že pápežove výsledky krvných testov boli uspokojivé. Podľa neho pápež v piatok odpočíval.

„Neskôr popoludní celebroval svätú omšu v súkromnej kaplnke a večer sa navečeral s tými, ktorí mu v týchto dňoch pomáhajú,“ dodal Bruni.

Prechádzky na 10. poschodí

Pápež tiež pokračuje v prechádzkach vo svojej izbe na desiatom poschodí Univerzitnej nemocnice Agostina Gemelliho v Ríme, odkiaľ by mal v nedeľu (11. 7.) viesť modlitbu Anjel Pána.

Podľa Bruniho pápež po tom, ako sám zažil starostlivosť lekárov a sestier, myslel hlavne na tých, ktorí „sa so starostlivosťou a súcitom rozhodli čeliť utrpeniu chorých“.

Osemdesiatštyriročného pápeža hospitalizovali v Gemelliho nemocnici v Ríme v nedeľu 4. júla a v ten istý deň ho aj operovali. Zákrok bol plánovaný z dôvodu zúženia hrubého čreva a František ho podstúpil v celkovej anestéze.

Pápež, ktorému v mladosti pre infekciu odstránili hornú časť pľúc, okrem toho trpí i ischiasom (zápalom sedacieho nervu), ktorý mu spôsobuje problémy pri chôdzi a státí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet