Na hlavný obsah

Pápež František v septembri navštívi Slovensko

Zavíta do Bratislavy, Košíc či Prešova.

Pápež František v septembri navštívi Slovensko
Na snímke pápež František. Foto: SITA/AP

Pápež František v dňoch od 12. do 15. septembra navštívi Slovensko. Pricestuje do Bratislavy, Prešova, Košíc a Šaštína-Stráží, uviedol riaditeľ tlačového strediska Svätej stolice Matteo Bruni, ktorého citoval web Konferencie biskupov Slovenska. František pred príchodom na Slovensko odslúži omšu v Budapešti.

Prezidentka Zuzana Čaputová je rada, že pápež jej pozvanie prijal. V reakcii uviedla, že počas vlaňajšej návštevy vo Vatikáne jej pápež povedal, že Slovensko je jeho srdcu blízke. „Tieto jeho slová potvrdzuje aj fakt, že sa na Slovensku plánuje zdržať dlhšie. Verím, že prítomnosť pápeža Františka bude pre nás všetkých posolstvom zmierenia a nádeje v zložitých časoch, ktoré žijeme,“ poznamenala hlava štátu.

Pre Slovensko je veľkou cťou, že k nám Svätý Otec príde na trojdňovú apoštolskú návštevu, ktorá bude mať oficiálny i pastoračný charakter. Je to významný moment pre vzťahy Slovenska so Svätou stolicou,“ napísal minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) a pripomenul, že návšteva Františka bude štvrtou návštevou pápeža na Slovensku.

Veríme, že budeme mať opäť príležitosť takúto jedinečnú udalosť zažiť a nadchádzajúca cesta Svätého Otca pápeža Františka bude pre všetkých občanov našej vlasti povzbudením a posolstvom blízkosti, podpory a nádeje,“ uzavrel šéf slovenskej diplomacie.

Pred Františkom bol na Slovensku pápež Ján Pavol II. – dokopy trikrát. V roku 1990 v rámci návštevy Československa zavítal do Bratislavy, o päť rokov navštívil už samostatnú Slovenskú republiku, vtedy pricestoval do Bratislavy, Nitry, Šaštína, Košíc, Prešova, Levoče a Vysokých Tatier. V roku 2003 zavítal Ján Pavol II. do Banskej Bystrice, Rožňavy a Bratislavy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko