Na hlavný obsah

Peter Sagan absolvoval operáciu kolena

Išlo o malý zákrok.

Peter Sagan absolvoval operáciu kolena
Slovenský cyklista Peter Sagan. Foto: TASR/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan v pondelok (12. 7.) absolvoval v Monaku operáciu kolena. Podľa lekára Saganovho tímu Bora-hansgrohe Christophera Edlera išlo o malý zákrok, po ktorom sa bude môcť už o niekoľko dní vrátiť na bicykel. Trojnásobný majster sveta by sa mal už o 12 dní zúčastniť na pretekoch s hromadným štartom na olympijských hrách v Tokiu (24. 7.).

Sagan pre problémy s kolenom odstúpil z tohtoročnej Tour de France pred štvrtkovou (8. 7.) 12. etapou. Zranenia utrpel ešte v úvode Tour po páde v 3. etape.

Pre Sagana to bola jubilejná desiata účasť na Tour de France. Sedemnásobný víťaz bodovacej súťaže o zelený dres predtým nedokončil iba ročník 2017, keď ho organizátori vylúčili po kolízii s Markom Cavendishom. Na tohtoročnom 108. ročníku TdF zaznamenal dvakrát 5. miesto.

 „V prvom rade sa chcem poďakovať vedeniu Bora-hansgrohe, lekárov tímu a špeciálne nášmu hlavnému lekárovi Christopherovi Edlerovi za ich podporu od môjho pádu v 3. etape. Po druhé som veľmi vďačný za všetky správy podpory, ktoré som dostal od mojich tímových kolegov, priateľov a fanúšikov z celého sveta. Veľmi si ich cením. V 3. etape som si udrel koleno o prevodník, ktorý mi zarezal do kože nad jabĺčkom a zanechal hlbokú ranu. Tú sme vyčistili ako to bolo najviac možné, aby sme zabránili infekcii kvôli nečistotám z oleja na reťazi. Po pár dňoch sa však vytvoril zápal v synoviálnej burze na vrchu jabĺčka a nanešťastie antibiotiká nezabránili infekcii. Jedinou možnosťou bolo skončiť na Tour de France a ísť na operáciu,“ uviedol Sagan na svojom facebookovom konte.

„Našťastie išlo iba o povrchovú infekciu a netýka sa kolenného kĺbu. Taktiež sa chcem poďakovať doktorom a zdravotníckemu personálu na klinike IM2S v Monaku za skvelú operáciu v tak krátkom čase. Momentálne sa cítim dobre a za pár dní budem opäť trénovať. Ak pôjde všetko dobre, budem čoskoro jazdiť na bicykli na ceste,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport