Na hlavný obsah

Po útokoch v Sýrii zomrelo minimálne 13 ľudí vrátane šiestich detí

Obeťami boli civilisti.

Po útokoch v Sýrii zomrelo minimálne 13 ľudí vrátane šiestich detí
Zničené budovy v sýrskom meste Idlib. Foto: TASR/AP

Najmenej trinásť osôb vrátane detí prišlo počas soboty (17. 7.) o život pri útokoch vládnych síl v sýrskej provincii Idlib. Informovala o tom v nedeľu (18. 7.) agentúra AFP.

Sedem civilistov vrátane troch detí prišlo v sobotu počas útoku jednotiek režimu v Sýrii v dedine na juhu provincie Idlib. Oznámilo to Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR). Delostrelecká paľba podľa SOHR zasiahla dom.

Raketový útok vládnych jednotiek v inej dedine v provincii Idlib si vyžiadal životy šiestich civilistov vrátane troch detí a jedného záchranára. Celkovo počas soboty v Idlibe prišlo o život najmenej 13 osôb, píše AFP.

Sýrsky prezident Bašár Asad zložil v sobotu prísahu a ujal sa štvrtého sedemročného funkčného obdobia. Májové prezidentské voľby, v ktorých Asad zvíťazil, boli už druhými od začiatku občianskej vojny v Sýrii v marci 2011, ktorá si dosiaľ vyžiadala státisíce životov a milióny ľudí vyhnala z ich domovov.

V provincii Idlib na severozápade Sýrie žijú približne tri milióny ľudí. Polovicu z nich tam z dôvodu vojnového konfliktu presídlili z ďalších častí krajiny. Mnohé z týchto osôb sú odkázané na humanitárnu pomoc, píše AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet