Na hlavný obsah

Po zrážke dvoch lodí na Filipínach hrozí znečistenie vody

Na palube jednej z nich bolo 3 000 litrov nafty.

Po zrážke dvoch lodí na Filipínach hrozí znečistenie vody
Potopená loď MV Palawan Pearl po kolízii s cyperským bagrovacím plavidlom BKM 104 v Manilskej zátoke na Filipínach. Foto: SITA/AP

Po štvrtkovej (8. 7.) zrážke dvoch lodí pri pobreží Filipín sa miestne úrady obávajú vzniku ropnej škvrny. Informovala o tom agentúra DPA.

Ku kolízii filipínskej nákladnej lode MV Palawan Pearl a cyperského bagrovacieho plavidla BKM 104 došlo v noci na štvrtok miestneho času v Manilskej zátoke, spresnila pobrežná stráž.

Pri zrážke, ktorá nastala len 100 metrov od pobrežia, nikto neutrpel zranenia. Plavidlo BKM 104 vykonávalo v danej oblasti bagrovacie práce v súvislosti s výstavbou nového manilského letiska.

MV Palawan Pearl sa pri kolízii naklonila a dostala sa do nej voda. Na trupe druhého plavidla sa poškodil iba náter.

Na palube lode Palawan Pearl s 18 ľuďmi bolo podľa jedného z členov posádky 3 000 litrov nafty, 60 litrov motorového oleja a päť litrov odpadového oleja.

Okolo napoly potopenej nákladnej lode miestni predstavitelia rozostavili bariéry, aby zabránili vzniku ekologickej katastrofy. Čo nehodu spôsobilo, nebolo bezprostredne známe, v tejto veci prebieha vyšetrovanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet