Na hlavný obsah

Po zrútení stavby v Číne uviazlo v zatopenom tuneli 14 osôb

Záchranné práce stále pokračujú.

Po zrútení stavby v Číne uviazlo v zatopenom tuneli 14 osôb
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Stovky záchranárov pokračovali v piatok (16. 7.) v snahe vyslobodiť 14 stavebných pracovníkov, ktorí vo štvrtok (15. 7.) ráno uviazli v zatopenom tuneli v juhočínskom meste Ču-chaj. Informovala o tom agentúra AFP.

Skupina pracovníkov uviazla v podzemnej časti výstavby nového úseku diaľnic, ktorý sa zrútil vo štvrtok v skorých ranných hodinách, uviedol Jen Ta-wu, zástupca generálneho riaditeľa železničnej skupiny.

Okolo 3.30 h pracovníci v tuneli začuli „neobvyklý hluk“ a rozhodli sa premiestniť do bezpečia, priblížil Jen Ta-wu, ale voda začala prúdiť dovnútra skôr, ako sa všetci dostali von. Predpokladá sa, že uviazli zhruba 1 160 metrov od vchodu do tunela.

Veľký príliv vody na začiatku tunela, ktorý vedie pod nádržou, komplikuje záchranné práce. Pri odčerpávaní vody pomáha päť nákladných áut s vodnými čerpadlami, pričom v okolí je v pohotovosti ďalších 20 vozidiel.

Stavba je súčasťou urbanistického plánu výstavby nových diaľnic prepájajúcich mesto s obrovským mostom spájajúcim Hongkong, Macao a Ču-chaj, uvádza sa na webovej stránke miestnej samosprávy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet