Na hlavný obsah

Počas víkendu zaočkovali na NFŠ v Bratislave takmer 3 000 ľudí bez pozvánky

Táto možnosť sa naskytne ľuďom aj v sobotu.

Počas víkendu zaočkovali na NFŠ v Bratislave takmer 3 000 ľudí bez pozvánky
Očkovanie na NFŠ v Bratislave. Foto: TASR

Vo veľkokapacitnom očkovacom centre v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ) v Bratislave zaočkovali počas uplynulého víkendu 2 900 ľudí bez pozvánky – v sobotu (10. 7.) 1 500 a v nedeľu (11. 7.) 1 400, informoval župan Bratislavského samosprávneho kraja (BKS) Juraj Droba.

Centrum pokračuje v tomto procese aj v pondelok podvečer. „Dnes očkujeme Janssenom, od 18.30 h do 20.00 h môžete prísť bez registrácie, dovtedy majú prednosť pozvaní. Dobrá správa je, že v kraji je záujem o očkovanie stále veľký. Znamená to, že naša kolektívna imunita silnie každým dňom,“ napísal na facebooku.

Tiež pripomenul, že Slovensko podľa európskych prieskumov zaostáva v očkovaní seniorov a obyvateľov preto poprosil o pomoc. „Veľakrát by sa aj dali zaočkovať, ale buď sa nevedia prihlásiť, alebo sa boja neznámeho a sami do centra neprídu,“ poznamenal.

Lekár kraja a riaditeľ odboru zdravotníctva Úradu BSK Tomáš Szalay na sociálnej sieti dodal, že z 2 000 pozvaných neprišlo 19 %. Doplnil, že vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNTech sa bude na NFŠ očkovať v sobotu (17. 7.) opätovne aj bez registrácie a pozvánky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny