Na hlavný obsah

Počet infikovaných v Británii stúpol nad 50 000, nakazil sa aj minister zdravotníctva

V sobotu oznámili 41 obetí covidu.

Počet infikovaných v Británii stúpol nad 50 000, nakazil sa aj minister zdravotníctva
Ilustračná snímka. Foto: pexels.com

Denné prírastky infikovaných v Spojenom kráľovstve boli v posledných štyroch dňoch najvyššie od 15. januára, keď úrady oznámili 55 761 prípadov nakazených.

V tom čase v krajine pomaly odznievala druhá vlna epidémie. V piatok (16. 7.) však Británia ohlásila 54 674 prípadov nákazy koronavírusom. Počty infikovaných rastú v krajine so zhruba 66 miliónmi obyvateľov už skoro dva mesiace.

Ako ale upozorňuje agentúra Reuters, vývoj z posledných týždňov nasvedčuje tomu, že vďaka jednej z najrýchlejších vakcinačných kampaní na svete sa v Británii podarilo oslabiť väzbu medzi vývojom štatistiky infekcií a ďalšími hlavnými ukazovateľmi.

Počty hospitalizácií a úmrtí zatiaľ na rozdiel od pozitívnych testov zostávajú ďaleko pod maximami z uplynulej zimy.

V sobotu (17. 6.) Británia oznámila 41 úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19, v piatok ich bolo 49.

Medzi infikovanými je aj britský minister zdravotníctva Sajid Javid. Ten v sobotu podľa stanice BBC uviedol, že mal pozitívny test na covid, má ale len veľmi mierne príznaky ochorenia. Javid spresnil, že absolvoval už obe dávky vakcíny proti covidu.

„Som vďačný za to, že som podstúpil dve dávky vakcíny a moje príznaky sú zatiaľ veľmi mierne,“ povedal Javid na sociálnej sieti. Minister zároveň Britov vyzval, aby sa nechali čo najskôr zaočkovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet