Na hlavný obsah

Počet infikovaných v Rusku presiahol hranicu šiestich miliónov

Ochoreniu podľahlo takmer 150 000 osôb.

Počet infikovaných v Rusku presiahol hranicu šiestich miliónov
Očkovanie proti koronavírusu v Rusku. Foto: TASR/AP

V Rusku za uplynulý deň pribudlo 23 770 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a 784 úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19. O deň skôr to bolo 24 633 nových prípadov a 719 úmrtí.

V krajine s približne 146 miliónmi obyvateľov sa od začiatku pandémie infikovalo už viac ako šesť miliónov ľudí, z ktorých 149 922 nákaze podľahlo, oznámil v utorok (20. 7.) vládny operačný štáb.

Rusko čelí prudkému nárastu nových prípadov nákazy. Úrady to pripisujú novej, nákazlivejšej mutácii delta a tiež pomalému postupu očkovacej kampane, poznamenala agentúra Reuters.

V celom svete sa potvrdilo viac ako 190 miliónov prípadov nákazy, pre ktorú zomreli viac ako štyri milióny ľudí. Najviac prípadov sa zistilo v Spojených štátoch, Indii a Brazílii. Rusko je na štvrtej priečke, pripomína denník Kommersant.

Ruský minister zdravotníctva Michail Muraško v pondelok (19. 7.) uviedol, že približne 2,5 percenta ľudí zaočkovaných proti covidu v Rusku sa infikuje koronavírusom, avšak ochorenie má u nich ľahký priebeh. Hospitalizácia je potrebná len u piatich percent z týchto pacientov.

Skutočný počet obetí pandémie bude v Rusku zrejme vyšší, ako uvádza vládny operačný štáb. Ruský štatistický úrad, ktorý do svojich súčtov zahŕňa aj ľudí, u ktorých sa vírus preukázal až posmrtne, totiž k tohtoročnému máju evidoval zhruba 290 000 úmrtí spojených s covidom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet