Na hlavný obsah

Počet nových prípadov stále rastie. Nemecko bojuje s koronavírusom

Reprodukčné číslo dosiahlo úroveň 1,18.

Počet nových prípadov stále rastie. Nemecko bojuje s koronavírusom
Ilustračná snímka. Foto: SITA/AP

Nemecko zaznamenalo za uplynulý deň ďalších 1 642 prípadov nákazy koronavírusom a 32 úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19. Vyplýva to zo štvrtkových údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI).

Pred týždňom krajina evidovala 970 nových infekcií a 31 mŕtvych, uviedla agentúra DPA. Zároveň poznamenala, že sedemdňová incidencia, ktorá udáva, koľko ľudí sa nakazilo v priemere na 100 000 obyvateľov, vzrástla na hodnotu 8.

Reprodukčné číslo v Nemecku sa v stredu (14. 7.) dostalo na hodnotu 1,18. To znamená, že 100 infikovaných ľudí teoreticky nakazí v priemere 118 ďalších.

Ak je tento údaj dlhodobo nad hodnotou jedna, predpokladá sa, že šírenie infekcie sa zrýchľuje. V Nemecku sa nad hranicou 1,0 drží už viac ako týždeň. Predtým bol približne dva mesiace výrazne nižší ako jedna, poznamenala DPA.

Od začiatku pandémie sa v Nemecku s približne 83 miliónmi obyvateľov preukázateľne infikovalo cez 3,74 milióna ľudí, z ktorých 91 319 zomrelo. Skutočný počet celkovo nakazených však bude pravdepodobne vyšší, keďže niekoľko prípadov sa nepodarí odhaliť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet