Na hlavný obsah

Počet nových prípadov v Južnej Kórei sa drží nad tisíckou

V Soule sprísňujú protiepidemické opatrenia.

Počet nových prípadov v Južnej Kórei sa drží nad tisíckou
Testovanie na ochorenie COVID-19. Foto: SITA/AP

V Južnej Kórei sa nákaza koronavírusom za uplynulý deň potvrdila u ďalších 1 100 ľudí, oznámili v pondelok (12. 7.) juhokórejské zdravotnícke úrady. V hlavnom meste Soule medzitým začína platiť najvyšší stupeň protikoronavírusových opatrení, píše agentúra Reuters.

Nedeľňajší (11. 7.) nárast počtu infikovaných bol zatiaľ najvyšší, aký Južná Kórea od začiatku pandémie v tento deň zaznamenala. Minulý týždeň pritom krajina trikrát v rade mala rekordné prírastky infikovaných, čo kulminovalo v piatok (9. 7.), keď ich evidovala 1 378.

Súčasná vlna nákazy v Južnej Kórei zatiaľ oproti minulým priniesla menej vážnych prípadov ochorenia COVID-19 a úmrtí, čo pripisujú značnej preočkovanosti seniorov a rizikových skupín.

Od začiatku pandémie ázijská krajina s takmer 52 miliónmi obyvateľov eviduje 169 146 prípadov nákazy koronavírusom a 2 044 úmrtí, čo je menej ako v mnohých vyspelých krajinách.

Zdravotníckych expertov však znepokojuje rastúci počet mladých nezaočkovaných pacientov a šírenie nákazlivejšej mutácie delta, ktorú prvýkrát odhalili v Indii.

Od pondelka vláda v hlavnom meste Soule a okolí prvýkrát zaviedla najprísnejšie protikoronavírusové opatrenia. Tie okrem iného zahŕňajú zákaz zhromažďovania sa viac ako dvoch osôb po 18.00 h miestneho času.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet