Na hlavný obsah

Polícia od pondelka zintenzívňuje kontroly na hraniciach

Zameria sa na dodržiavanie karanténnych povinností.

Polícia od pondelka zintenzívňuje kontroly na hraniciach
Ilustračná foto. Foto: TASR

Slovenská polícia od pondelka (5. 7.) začína s intenzívnymi kontrolami na vnútorných hraniciach. Policajti sa zamerajú a dodržiavanie karanténnych povinností po vstupe na územie Slovenska. RTVS o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. 

Niektoré menšie, menej dôležité miesta na prekračovanie vnútorných hraníc sa zatvárajú. Kontroly bude polícia vykonávať taktiež vo vytypovaných vlakoch a na vlakových staniciach. Intenzívne kontroly sa budú od pondelka vykonávať aj na letiskách.

Vyplýva to z nového alert systému, ktorým sa riadia opatrenia na hraniciach. Slovensko je tento týždeň zaradené v oranžovej fáze. Výnimku z kontrol bude mať nákladná doprava.        

„Príslušníci Policajného zboru budú pri zdravotno-bezpečnostných kontrolách preverovať splnenie povinnosti registrácie na webe e-hranica, ako aj preukázanie splnenia podmienok na uplatnenie výnimky z karanténnych povinností,“ informovala Bárdyová.

Z dôvodu zabezpečenia plynulosti premávky polícia žiada občanov, aby si pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko