Na hlavný obsah

Polícia robí na hraniciach náhodné kontroly. Zaočkovaní budú mať samostatný pruh

Menej využívané hraničné priechody sú uzatvorené.

Polícia robí na hraniciach náhodné kontroly. Zaočkovaní budú mať samostatný pruh
Na snímke polícia kontroluje prichádzajúce autá na slovensko-maďarskom hraničnom priechode Milhosť -Tornyosnémeti. Foto: TASR

Polícia upozorňuje ľudí, že na hraniciach pokračuje v intenzívnych náhodných kontrolách. Zameriava sa na dodržiavanie karanténnych povinností po vstupe na územie Slovenska. Kontroly vyplývajú z nového alert systému, ktorým sa riadia opatrenia na hraniciach.

„Príslušníci Policajného zboru pri zdravotno-bezpečnostných kontrolách preverujú splnenie povinnosti registrácie na webe e-hranica, alebo preukázanie splnenia podmienok na uplatnenie výnimky z karanténnych povinností,“ informovala RTVS hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Policajný zbor vykonáva kontroly s podporou Ozbrojených síl SR. Skontrolovať vás môžu tiež na letiskách, vo vytypovaných vlakoch a na vlakových staniciach. Výnimku z kontrol má nákladná doprava.

Pre zaočkovaných vytvoria samostatný pruh

Tam, kde je to možné, najmä na veľkých cestných priechodoch, bude vytvorený čo najväčší možný počet jazdných pruhov. Jeden jazdný pruh bude pritom určený pre očkované osoby.

Z dôvodu zabezpečenia plynulosti premávky polícia žiada občanov, aby si pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení.

Menej využívané priechody uzavreli

Pri  zavedení  kontrol dodržiavania vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR došlo k nárastu čakacích dôb. „Aktuálne je situácia pokojná a  príslušníci Policajného zboru vybavujú cestujúcich priebežne. So zvýšenými čakacími dobami treba počítať najmä v ranných a popoludňajších hodinách.“ dodala policajná hovorkyňa.

Vláda tiež svojim uznesením rozhodla o uzatvorení vybraných, menej frekventovaných hraničných priechodov na vnútorných hraniciach z dôvodu efektívnejšej  kontroly.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko