Na hlavný obsah

Slovensko má druhú medailu! Vodný slalomár Grigar získal striebro

Vo finále predviedol bezchybnú jazdu.

Slovensko má druhú medailu! Vodný slalomár Grigar získal striebro
Na snímke slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar po finálovej jazde, Foto: TASR

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar získal na na OH 2020 v Tokiu striebornú medailu. V piatkovom (30. 7.) finále K1 získal zlato s náskokom 3,22 s Čech Jiří Prskavec. Bronz patrí Nemcovi Hannesovi Aignerovi.

Grigar si vylepšil piate miesto z OH 2016 v Riu de Janeiro a v Tokiu vybojoval po zlate strelkyne Zuzany Rehák Štefečekovej pre Slovensko druhý cenný kov.

„Som veľmi šťastný. Keď som bol malý, ani by som si nedokázal predstaviť, že jedného dňa budem stáť na stupienku so striebornou medailou. Ten šport nie je jednoduchý, niekedy to veľmi bolí. Som rád, že prišli aj takéto momenty,“ povedal pre RTVS.

Historická medaila

Ani zo siedmej olympiády za sebou sa tak slovenskí vodní slalomári nevrátia bez medaily. Ide o náš najúspešnejší šport na olympijských hrách, z divokej vody vylovili slalomári už pätnásty cenný kov, teda presne polovicu z 30 slovenských medailí. Grigarove striebro je však prvým medailovým úspechom v mužskom kajaku.

Do finále postúpil 24-ročný rodák z Liptovského Mikuláša zo štvrtého miesta, keď si v semifinále pripísal dve trestné sekundy za dotyk na šestnástej bránke. Aj vo finále predviedol rýchlu a navyše bezchybnú jazdu a dosiahol životný úspech.

„Finále som si užíval. Vedel som, že musím zájsť ´normálnu´ jazdu a potom budem už len v cieli sledovať, čo z toho bude. Som rád, že je to striebro. Nie je to len úspech jednotlivca, mám za sebou skvelý tím, kde každý robí svoju robotu na najvyššej úrovni a tým pádom tu dnes môžem stáť ako druhý z olympijských hier,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport