Na hlavný obsah

Potápačov láka najhlbší bazén na svete, otvorili ho v Dubaji

Zapíše sa aj do Guinnesovej knihy rekordov.

Potápačov láka najhlbší bazén na svete, otvorili ho v Dubaji
Potápači v dubajskom bazéne. Foto: Facebook Deep Dive Dubai

V Dubaji otvorili najhlbší bazén pre potápačov. Má hĺbku 60 metrov a je v ňom 14,6 milióna litrov vody, čo je šesťkrát viac ako v olympijských bazénoch. Informuje o tom agentúra AFP.

Emirát sa dostal do Guinnessovej knihy rekordov vďaka najvyššej budove sveta, najväčšej tancujúcej fontáne na svete a uspeje aj s touto najnovšou atrakciou, ktorá má v čase pandémie nalákať nových turistov. Agentúre AFP to potvrdila Guinnessova akadémia.

Bazén sa prvým návštevníkom otvoril v stredu (7. 7.). Je o 15 metrov hlbší ako akýkoľvek iný na svete a dvakrát taký veľký, uviedol riaditeľ centra pre potápanie Deep Dive Dubai Jarrod Jablonski, ktorý má projekt na starosti.

Atmosférou má bazén pripomínať potopené mesto. Potápači v ňom môžu skúmať rôzne predmety dennej potreby porastené vegetáciou. Môžu si skúsiť zavolať z telefónnej búdky, sadnúť za volant auta alebo posedieť pri stolíku v kaviarni. Jednotlivé miesta sú zvláštne nasvietené a dojem dotvára podmanivá hudba.

„Chceli sme si pripomenúť dedičstvo voľného potápania v Emirátoch a lov perál,“ uviedol riaditeľ bazéna. Lovom perál sa inšpiroval aj tvar bazéna pripomínajúci lastúru. Za hodinu v ňom návštevník zaplatí od 500 do 1 500 dirhamov (zhruba od 115 do 350 eur).

V roku 2019 navštívilo Dubaj viac ako 16 miliónov turistov. Emirát dúfa, že vďaka Všeobecnej svetovej výstave EXPO plánovanej na október ich po roku a pol poznačenom pandémiou zase veľa pricestuje.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet