Na hlavný obsah

Požiar potravinárskeho podniku v Bangladéši si vyžiadal najmenej 52 obetí

Počet mŕtvych ešte môže stúpať.

Požiar potravinárskeho podniku v Bangladéši si vyžiadal najmenej 52 obetí
Na snímke horiaca budova potravinového závodu v Bangladéši. Foto: Sky News

Pri požiari potravinárskeho podniku pri bangladéšskej metropole Dháky prišlo o život najmenej 52 ľudí. Oznámila to v piatok (9. 7.) agentúra AFP.

Podľa AFP začalo v podniku Hashem Food and Beverage horieť vo štvrtok (8. 7.) okolo 17.00 h miestneho času (13.00 h SELČ) a plamene sa doposiaľ nepodarilo uhasiť. Päťposchodovú budovú zatvorili zvnútra a mnoho ľudí sa snažilo dostať von skokom z okien z najvyššieho poschodia.

„Akonáhle bude oheň pod kontrolou, začneme hľadať telá a zahájime záchrannú operáciu,“ oznámil hovorca hasičov s tým, že reálny počet obetí môže ešte vzrásť. Podľa prvého odhadu hasičov požiar zrejme začal na mieste, kde uskladňovali silne horľavé látky vrátane plastov.

Bangladéšska televízia Ekattor s odvolaním sa na iného zástupcu hasičov oznámila, že o život prišlo 49 ľudí a že záchranári už z budovy ohorené telá vynášajú.

Podľa zdrojov stanice Al-Džazíra sa najmenej 30 ľudí zranilo a na správy čakajú stovky príbuzných. Polícia pôvodne nahlásila troch mŕtvych, no začalo ich rýchlo pribúdať, keď sa hasiči dostali do najvyšších poschodí.

Úrady zatiaľ nevedia presne, koľko ľudí bolo vo vnútri, ani koľko ľudí je nezvestných. Jeden zo zamestnancov, ktorému sa podarilo dostať von, povedal, že keď začalo horieť, boli vo vnútri desiatky ľudí.

„V treťom poschodí zatvorili vchody k obom schodiskám. Jeden kolega mi povedal, že tam bolo 48 ľudí. Neviem, čo sa s nimi stalo,“ uviedol zamestnanec. Iný vypovedal, že spolu s ďalšími kolegami ušiel pred plameňmi na strechu, odkiaľ im pomohli hasiči.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet