Na hlavný obsah

Leteckú bombu z centra mesta prevezú, zneškodnia ju v okolí Rusoviec

Nález pri autobusovej stanici paralyzoval verejnú dopravu.

Leteckú bombu z centra mesta prevezú, zneškodnia ju v okolí Rusoviec
Na snímke uzatvorená autobusová stanica Mynské Nivy z dôvodu nájdenej leteckej bomby na stavenisku na Chalupkovej ulici v Bratislave. Foto: TASR

V utorok (20. 7.) krátko po 8.00 h sa pri pyrotechnickom prieskume v areáli staveniska na Chalupkovej ulici v Bratislave našla letecká bomba. Pyrotechnik odporučil okamžitú evakuáciu okolitých budov vrátane autobusovej stanice Mlynské Nivy. Informovala o tom krajská polícia na sociálnej sieti.

„Policajti v súčasnosti vykonávajú na mieste potrebné úkony. V tejto súvislosti žiadame občanov, aby sa vyhli danému miestu nálezu, priľahlým uliciam a, keď sa nachádzajú na mieste, aby sa riadili pokynmi polície,“ napísali policajti.

Po rokovaní krízového štábu a Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave sa rozhodlo, že bombu prevezú a zneškodnia na inom mieste. S prevozom pomôžu aj dve vozidlá záchrannej brigády.

„Prevoz v kolóne očakávame od 14.00 h. Bomba bude prevezená mimo zastavaného územia v okolí Rusoviec, kde bude odborne zneškodnená,“ oznámilo mesto Bratislava.

Počas prevozu bude v meste obmedzená doprava, vrátane verejnej dopravy. Obmedzenie bude po celej trase od Chalupkovej, cez most Apollo, po Dolnozemskej ceste až do Rusoviec. Mesto prosí obyvateľov, aby sa v tomto čase spomínanému úseku vyhli a nezdržiavali sa pozdĺž trasy

Bratislavský dopravný podnik na sociálnej sieti oznámil, že doprava v oblasti je paralyzovaná. Autobusová a trolejbusová doprava má výrazné meškania, linky sa snažia presmerovať cez okolité ulice. Električky však stále premávajú podľa platného grafikonu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny