Na hlavný obsah

Pri zosuve pôdy v indickom Bombaji zahynulo najmenej 25 ľudí

Počet obetí môže ešte vzrásť.

Pri zosuve pôdy v indickom Bombaji zahynulo najmenej 25 ľudí
Indickí záchranári hľadajú preživších. Foto: SITA/AP

V Indii zomrelo najmenej 25 ľudí, keď sa na predmestiach Bombaja zrútilo niekoľko domov v dôsledku zosuvu pôdy, ktorý spôsobili silné dažde. Podľa agentúry Reuters to v nedeľu (18. 7.) oznámili miestne úrady. Panujú obavy, že obetí na životoch bude viac.

Na záberoch vysielaných miestnou televíziou bolo podľa Reuters vidieť, že záchranári vyslobodzujú obete z pôdy a sutín holými rukami. Štyroch ľudí, ktorí utrpeli zranenia, previezli do neďalekej nemocnice. Úrady upozornili, že v troskách môžu byť uväznení ďalší ľudia.

Počas uplynulých 24 hodín v oblasti Bombaja hlásili zatiaľ jedenásť prípadov zrútenia múrov alebo celých domov, napísal Reuters. V jednej z postihnutých štvrtí sa na seba zosunulo asi šesť chatrných príbytkov stojacich na úpätí kopca.

Niekoľko bombajských štvrtí je od soboty (17. 7.) po silných dažďoch zaplavených. Prerušili aj prímestskú vlakovú dopravu, čo indickú finančnú metropolu ochromilo, napísal Reuters. Meteorológovia pritom v nedeľu upozornili, že v najbližších štyroch dňoch čakajú Bombaj a priemyselný štát Maháráštra veľmi silné dažde.

V Bombaji dochádza pri intenzívnych dažďoch, najmä v období monzúnov od júla do septembra, čoraz častejšie k zrúteniu budov. Ide predovšetkým o staré alebo ilegálne postavené domy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet